Monet polut työelämään

Monet polut työelämään

maanantai 17. joulukuuta 2018

17.12.2018 Hankkeen lopun verkostotyötä

Monet polut työelämään  -hankkeen verkostotyö on vahvistunut loppua kohti vauhdilla!
Olemme osallistuneet erilaisiin maahanmuuttajiin ja kotoutumista tukeviin tapahtumiin ja seminaareihin vahvasti. Erityisesti alueellisten toimijoiden tapaamiset ovat olleet hedelmällisiä ja tehneet toimijat tutuiksi toisilleen.
Vekostotyön merkitystä voi vain korostaa tässäkin hankkeessa! Tärkeää on luoda kontakteja alueellisten toimijoiden lisäksi valtakunnallisiin toimijoihin. Siten tuemme omaa ja muiden tekemistä, ja asiakkaan ohjauksesta tulee joustavaa. Hankkeen aikana alueellisten toimijoiden monikirjoisesta joukosta löytyy aina erilaisia mahdollisuuksia ja  arvokkaita yhteystahoja, jotka auttavat asiakastyössä.  Eri toimijoiden näkökulmat ja tavat tukea kotoutumista ovat inspiroivia ja synnyttävät uudenlaisia ideoita esimerkiksi uusiksi hankkeiksi.

Pirkanmaan verkostopäivässä "Kotoutumisen koulutuspolut" saimme kuulla jyväskylän yliopiston projektitutkijan näkökulmia kotoutumiseen.

Kuvassa piirrettynä erään kotoutujan polku Suomessa.
Kohderyhmien kohtaaminen antaa käytännön työlle kasvot ja siten myös heidän tarpeensa nousevat näkyviin ja auttavat kehittämistoimintaa suuntaamaan tekemistä oleelliseen ja tarkoituksen mukaiseen suuntaan.

Matreiaalia kotoutumistyöhön alkaa löytyä jo mukavasti.














NOHEVA - hanke tuotti hyvää selkokielistä digimateriaalia maahanmuuttajien koulutuksen tueksi.
Digialisuus on tärkeää myös kotoutumisen tukemisessa. Sen avulla voimme tavoittaa matalammalla kynnyksellä paremmin kohderyhmämme.Osallistamisen mahdollisuudet erilaisten digikanavien avulla ovat vielä hyödyntämättä tehokkasti. Digitaalisuus palvelee eriytisen hyvinverkostoyhteistyötä ja helpottaa tiedonjakoa ja yhteydenpitoa. Monet kotoutumistyötä tekevät tahot ovat tämän hankkeen rinnalla kehittäneet esilaisia sähköisiä alustoja tukemaan asiakkaan ohjausprosessia. Hyödynnetään niitä jatkossakin.
Hämeenlinnan kaupungin vahva ote kotoutumistyöhön on ollut ensiarvoisen tärkeää ja kaupunki on osaltaan tukenut monien maahanmuuttajiin kohdistuneiden hankkeiden toteutusta. Oleellisimpana toimijana Mopo-hankkeen näkökulmasta on ollut TE-toimisto, jonka kanssa yhteistyö on ollut erittäin toimivaa, välitöntä ja kehittävää.


NAO-projekti on tuonut paljon tuen mahdollisuuksia myö saikuisille maahanmuuttajille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti